Regulament

Aiud Maraton este o competitie sportiva de alergare teren variat privata organizata de Asociatia Aiud Sport. Competitia are 2 probe de concurs: Proba de maraton, cu o lungime totala a traseului de aproximativ 45 km Proba de semimaraton, cu o lungime totala a traseului de aproximativ 22,5 km Ambele probe si cursa se desfasoara pe drumuri publice, drumuri forestiere, poteci turistice marcate, potecile sunt semnalizate corespunzator de catre organizatori. Startul si sosirea vor fi in centrul Orasului Aiud .


Participare: Atat la maraton, cat si la semi-maraton pot participa persoanele care au implinit varsta de 18 ani si sunt apte de efort sustinut din punct de vedere medical. Minorii vor putea participa numai daca fac dovada scrisa a acordului parintilor si o adeverinta medicala. Organizatorii isi rezerva dreptul de a refuza participarea persoanelor care au avut un comportament nesportiv sau prin actiunile lor aduc prejudicii de imagine cursei Aiud Maraton sau altor evenimente partenere.


Categorii de concurs: Atat la maraton cat si la semimaraton vor fi urmatoarele categorii de concurs
Feminin: General Feminin (Open) 18 – 29 ani 30 – 39 ani 40 – 49 ani 50 -59 ani 60+ ani 

Masculin: General Masculin (open) 18 – 29 ani 30 – 39 ani 40 – 49 ani 50-59 ani 60+ani

Vor fi premiate doar categoriile pentru care exista minim 5 concurenti. Daca la o categorie se inscriu mai putin de 5 concurenti, aceasta va fi comasata cu categoria precedenta . Cronometrarea se va face la secunda, de catre arbitrii aflati in punctele de control. Va fi declarat castigator cel care va ajunge in cel mai scurt timp la punctul de Sosire dupa parcurgerea integrala a traseului pentru proba la care participa.


Echipament: Concurentul are obligatia de a purta numarul de concurs intr-un mod vizibil, pe fata tricoului, pe toata durata concursului. Echipamentul recomandat de catre organizatori cuprinde, dar nu se liminteaza la: Pantofi de alergare montana Haina de ploaie Bidon de apa Caciula sau bandana !!!In functie de starea vremii echipamentul poate deveni obligatoriu.


Inscrierea in concurs si validarea inscrierilor: Perioada de inscriere pentru cea de-a 5-a editie Aiud Maraton este 10 Februarie 2020 pana in 30 Martie 2020 pentru cele doua probe (maraton şi semimaraton) Inscrierea se face prin completarea formularului de inscriere. Anul acesta vom avea si o taxa simbolica de participare (50 RON , fie ca alegeti proba de maraton sau cea de semimaraton), aceasta fiind sub forma unei donatii catre Invictus România, asociatia pe care o sustinem in acest an. Inscrierea devine activa numai dupa depunerea acestei sume (donatii) in valoare de 50 RON, in contul RO21BACX0000001257784001 cu mentiunea „Donatie Aiud Maraton”, beneficiar Invictus Romania, si validarea acesteia pe site de catre organizatori in termen de maxim 3 zile lucratoare de la efectuarea inregistrarii . De asemenea, aceasta taxa simbolica de 50 RON se poate plati si in ziua anterioara evenimentului sau in ziua evenimentului, alegand aceasta metoda din formularul de inscriere, iar validarea inscrierii pe site va fi facuta cu mentiunea „taxa neachitata”.Pentru a putea participa la oricare dintre probele de concurs, fiecare concurent va trebui sa semneze o declaratie pe proprie raspundere. Validarea inscrierilor online se face la fata locului, in ziua anterioara maratonului si in ziua maratonului (intre orele 7 si 8.00 la punctul de inregistrare). Pentru validare se va prezenta cartea de identitate a participantului, se va semna luarea la cunostinta a regulamentului si declaratia pe propria raspundere in caz de accident si se va efectua plata taxei de inscriere, in cazul in care acest lucru nu a fost facut online. Efectuarea validarii ii da dreptul participantului sa primeasca numarul de concurs impreuna cu pachetul de intampinare.

Primii 300 de participanti inscrisi vor primi tricoul oficial al competitiei, ce va avea un aspect special editia aceasta.


Anularea participarii: daca dintr-un motiv intemeiat persoana inscrisa online doreste sa anuleze inscrierea poate face acest lucru printr-un email, cu mentiunea ca taxa deja platita nu va putea fi restituita.Startul in ambele probe de concurs va avea loc Sambata 4 Aprilie la ora 9.00.


Puncte de control / Puncte de realimentare: pe parcursul traseului vor fi amenajate puncte de control si puncte de realimentare, unde se vor gasi bauturi energizante, apa, fructe, glucoza. Punctele de control si punctele de realimentare vor fi marcate corespunzator si vor fi vizibile.


Timp limita si intermediar: timpul intermediar de parcurgere a traseului este de 4 h semimaraton , 8 h maraton cu punct intermediar de 6h la( crucea poieni). Participantii care depasesc acesti timpi limita pot continua cursa pe proprie raspundere,fiind descalificati din concurs.


Descalificare / Retragerea din cursa Organizatorii isi rezerva dreptul de a descalifica sau de a retrage din cursa orice concurent daca nu respecta acest regulament sau intr-una din urmatoarele situatii: pierderea numarului de concurs ratarea unui punct de control abaterea de la traseul impus de catre organizatori, nerespectarea traseului prin folosirea de scurtaturi utilizarea unui mijloc de transport in timpul cursei parasirea echipamentului pe traseu sau aruncarea de gunoaie si resturi pe traseu (ambalajele utilizate pot fi lasate la punctele de control si alimentare) comportament nesportiv fata de alti concurenti sau lipsa de respect fata de oficiali, organizatori, voluntari, public sustinator, localnici impingerea/tragera unui concurent aduce dupa sine descalificarea participantilor implicati depasirea timpului limita in cazuri exceptionale. Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea sa continue cursa, indiferent de motiv trebuie sa informeze organizatorii cat mai repede cu putinta. Siguranta participantilor Pe parcursul concursului circulatia rutiera pe drumurile publice nu va fi restrictionata, de aceea pe o scurta portiune de traseu se pot intalni autovehicule. Acest fapt atrage asupra participantilor obligatia de a respecta regulile de conduita in trafic impuse de lege. Va exista un punct de prim ajutor unde se va asigura serviciu medical de specialitate in caz de nevoie. Organizatorii nu isi asuma responsabilitatea pentru nici un fel de accident sau prejudiciu aparut ca urmare a participarii la Competitia Aiud Maraton si isi rezerva dreptul de a modifica sau ajusta traseul de concurs in functie de conditiile meteo, starea terenului sau chiar de a opri cursa in cazuri exceptionale. Orice modificare a traseului va fi semnalizata corespunzator (ca de altfel intregul traseu) si comunicata concurentilor cel mai tarziu la sedinta tehnica din preziua concursului. In caz de forta majora (orice evenimente care ar putea influenta buna desfasurare a concursului, cum ar fi: inundatii majore, dezastre naturale sau evenimente politice majore) care determina organizatorii sa anuleze competitia.


Dreptul la imagine: Toate pozele facute de catre fotografii oficiali ai Competitiei Aiud Maraton sunt proprietatea organizatorilor, asociatia Asociatia Aiud Sport. Acestea pot fi folosite in scop de promovare a evenimentului.

“Aiud Maraton, un concurs ALERGAT din inima” – (aimx.ro)

„Aiud Maraton – de la suflet la suflet!” – (36fit.com)

„Aiud Maraton a fost o mica nebunie pe care mi-am permis-o” – (eusimuntele.blogspot.ro)

„Aiud Maraton mi-a plăcut din prima și am fost surprins cât de bine este organizat.” – (udeanu.ro)